1

1

4 Aralık 2015 Cuma

MEYVELİ TİRAMİSU
















MALZEMELER
3  Yumurta
3 kahve fincanı şeker
3,5 kahve fincanı un
1 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
Krema için
1,5 su bardağı şeker
4 su bardağı süt
2 yumurta sarısı
4 yemek kaşığı un
Çilek
Muz
Damla çikolata
Kivi
Islatmak için
1 bardak soğuk süt
1-2 yemek kaşığı nescafe

YAPILIŞI
İlk olarak kreması için bütün malzemeleri bir tencereye alıp koyu kıvama gelinceye kadar kısık ateşte pişiriyoruz.Piştikten sonra soğuması için bir kenara alıyoruz.Arada bir karıştırarak kabuk tutmasını engelleyelim.Soğuduktan sonra içerisine çilekleri küp küp doğrayalım.Muzları ve kiviyi de küp küp doğrayalım.Son olarak içerisine çikolata parçalarını da ekleyerek karıştıralım.

Keki için yumurta ve şekeri iyice köpürünceye kadar çırpalım. Daha sonra içerisine diğer malzemeleri ekleyip çırpalım.Karışımı önceden yağlanmış tepsiye döküp 180 derecede ısıtılmış fırında pişirelim.Piştikten sonra fırından çıkaralım. Soğuk süt içerisinde nescafeyi eritip keki ıslatmak için üzerine eşit bir şekilde yemek kaşığıyla dökelim.Üzerine hazırlamış olduğumuz kremayı yayalım.Biraz buzdolabında bekletirsek üzerine kakao serptiğimizde ıslanmaz..Beklemiş olan tatlımız dolaptan çıkarıp üzerine hiç boş yer kalmayacak şekilde süzgeçle kakao serpiyoruz ve soğuk olarak servis ediyoruz.
AFİYET OLSUN!!!!!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...