1

1

8 Kasım 2015 Pazar

HAVUÇLU ELMALI KAFES KURABİYE


MALZEMELER
Hamuru için
1 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
125 gr. maragarin
3/4 çay bardağı sıvı yağ
Yarım paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
Yarım çay bardağı şeker
Aldığı kadar un
Harcı için
4-5 adet havuç
2 adet orta boy elma
1 su bardağı şeker
Ceviz içi
1 limon kabuğu rendesi
YAPILIŞI
İlk olarak iç malzemesi için havuç ve elmaları rendeleyelim.Elmaların kabuklarını soyup rendeleyelim. Havuçları da rendeleyelim. İçerisine şekeri de ilave ederek suyunu çekinceye kadar ocakta pişirelim.Piştikten sonra içerisine ceviz ve limon kabuğu rendeleyerek karıştıralım.
Hamuru için bir yoğurma kabına malzemeleri koyalım.İçerisine unu yavaş yavaş ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım. Yoğurduğumuz hamuru 3 eşit parçaya ayıralım.Her bir parçayı sofrayı hafif unlayarak 2-3 mm kalınlığında olacak şekilde açalım. Açtığımız hamurdan bir kalıp ya da su bardağı yardımıyla yuvarlaklar elde edelim.Alta gelecek olan kısmın içerisine hazırladığımız içten bol bir şekilde koyalım. Üste gelecek kısma ise bıçakla çizikler atalım ve havuçlu için üzerine elimizle hafiften açtırarak dikkatlice kapatalım. Kenarlarına iyice bastırarak birleştirelim ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.Bütün bezeleri bu şekilde yaptıktan sonra 170 derecelik fırında pişirelim.Üzerine pudra şekeri serperek servis edelim.

AFİYET OLSUN!!!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...