1

1

4 Kasım 2015 Çarşamba

ARAP DUDAĞI


MALZEMELER
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı kakao
Yarım kahve fincanı sıvı yağ
Kreması için
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
YAPILIŞI
Yumurta ve şekeri iyice çırpın içerisine süt,un,kabartma tozu, vanilya,kakao ve sıvı yağı da ekleyerek iyice karıştırın.Daha sonra bir kepçe yardımıyla ısınmış tavanın üzerine çay tabağından daha küçük olacak şekilde hamurdan dökün.Döktüğünüz hamurları göz göz oluncaya kadar tek taraflı pişirin.Bütün hamuru bu şekilde pişirdikten sonra koyduğunuz kabın ağzını kapatın.Bir kenarda  süt ve kremşantiyi çırpın.Buzdolabında biraz bekletin.Daha sonra soğuyan hamurların bir kenarına kremşantiden biraz sıkın.D şeklinde yavaşça üzerine katlayın.Kremşanti olan kısmı hindistan ceviziyle süsleyebilirsiniz.Ya da farklı süsleme  şekerleriyle de süsleme yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN!!!







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...