1

1

27 Mart 2016 Pazar

CEVİZLİ ŞEKERPARE



Aysel abladan başka bir tarif daha.Ellerine sağlık......
MALZEMELER
Hamuru için
125 gr. margarin
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı irmik
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
İçi için
Çekilmiş ceviz
Şerbeti için
2 su bardağı şeker
3 su bardağı su
2-3 damla limon suyu
YAPILIŞI
Hamuru için gerekli olan malzemeleri bir yoğurma kabına alıp iyice yoğuralım.Hamurumuz yumuşak olacak.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde açalım.İçerisine çekilmiş cevizden bir miktar koyalım ve kapatıp yuvarlayalım.Yuvarladığımız hamurları yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirelim.180 derecelik fırında üzerileri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Bir tencereye şerbet için gerekli olan su ve şekeri koyup iyice kaynatıyoruz.Son olarak içine limon damlatarak çok az daha kaynatıp ocaktan alıyoruz.Soğumuş şekerparelerin üzerine döküyoruz.Şerbetini çektikten sonra servis ediyoruz.
AFİYET OLSUN!!!




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...