MALZEMELER
Kurabiye için
250 gr. margarin
1.5 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı mısır nişastası
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 yumurta
Aldığı kadar un
Kaplamak için
160 gr. bitter çikolata
YAPILIŞI
İlk olarak margarin ve pudra şekerini mikserle iyice çırpıyoruz.Krema kıvamına gelince içerisine un hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz.Daha sonra içerisine unu yavaş yavaş ekleyerek çok sert olmayan bir kıvam elde ediyoruz.Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlıyoruz ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.180 derecelik fırında hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.Pembeleşen kurabiyeleri fırından çıkarıp soğumasını bekliyoruz.Ocakta benmari usulü erittiğimiz bitter çikolatanın içerisine kurabiyeleri birer birer erimiş çikolataya atıyoruz.Her yerini çikolataya buladıktan sonra bir çatala alıp süzüyoruz.Süzdükten sonra yağlı kağıt üzerine ya da bir süzme teline koyup üzerine antep fıstığı döküyoruz.Daha sonra buzdolabına kaldırıyoruz.Bütün kurabiyeleri bu şekilde yapıp buzdolabında soğumasını bekliyoruz.Servis yamadan biraz önce dolaptan çıkarırsanız daha güzel olur.
AFİYET OLSUN!!!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder