1

1

30 Mart 2016 Çarşamba

ÇİKOLATALI MUHALLEBİLİ PASTA

MALZEMELER
Keki için
4 Yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı irmik
3 yemek kaşığı un
1 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
4 çorba kaşığı süt
3 yemek kaşığı çekilmiş ceviz
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
Şerbeti için
1.5 su bardağı su
1 su bardağı şeker
Kreması için
4 su bardağı süt
4 tepeleme yemek kaşığı nişasta
6-7 yemek kaşığı şeker
Çikolata sosu için
200 gr. çikolata
3 yemek kaşığı süt
4 yemek kaşığı sıvı yağ
YAPILIŞI
Yumurta ve şekeri iyice çırpın.Hamur için gerekli olan diğer malzemeleri de ekleyerek iyice çırpın.Yağlanmış tepsiye dökün ve 180 derecelik fırında pişirin.Bu sırada şerbet için gerekli olan su ve şekeri bir tencereye koyup kaynatalım. Hazırladığımız şerbeti bir kenarda soğumaya bırakalım.
Kreması için gerekli malzemeleri bir tencerede koyu kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişirin.kabuk tutmaması için arada sırada karıştırın.
Pişen keki fırından çıkaralım.Biraz soğuduktan sonra üzerine şerbeti eşit şekilde dökelim.Şerbetini çektikten sonra üzerine hazırladığımız kremayı eşit bir şekilde yayalım.Buzdolabında soğumaya bırakalım.İyice soğuduktan sonra çikolatayı benmari usulü eritin içerisine süt ve sıvı yağı da ekleyin ve iyice karıştırın.Çikolata sosunu hazırladıktan sonra kremanın üzerine yine eşit bir şekilde yayalım ve soğuması için buzdolabına kaldıralım.Soğuk servis edelim.

                                                                  AFİYET OLSUN!!!






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...