1

1

18 Ocak 2016 Pazartesi

ISPANAKLI KÖSTEBEK PASTA


MALZEMELER
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
15 su bardağı un
1 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Ispanak
Üzeri için
1 paket krem şanti
1 Su bardağı soğuk süt
yarım çay bardağı iri çekilmiş fındık
Yarım çay bardağı damla çikolata
1 adet muz
YAPILIŞI
Keki için ilk olarak ıspanağı haşlayalım ve suyunu süzerek blenderdan geçirelim.
.Daha sonra yumurta ve şekeri iyice çırpalım.İçerisine diğer malzemeleri ve ıspanağı da koyarak mikserle iyice karıştıralım.Yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dökerek 170 derecelik fırında pişirelim.Pişen keki soğuması için bir kenara alalım.
Muzları küp küp doğrayalım. Başka bir kapta krem şantiyi 1 su bardağı süt ile çırpalım.İçine fındık damla çikolata ve küp küp doğranmış muzları ekleyelim ve karıştıralım.Hazırladığımız kremayı buzdolabına koyalım.
Soğuyan keki bir bardakla ya da yuvarlak bir kalıpla keselim.Kalan kısımları rondodan geçirelim.Kestiğimiz yuvarlakların üzerine hazırladığımız kremadan birer kaşık koyalım.Bir tepe şekli verelim.Rondodan geçirdiğimiz kek parçalarının üzerinde gezdirelim.Buzdolabına kaldırıp soğuk servis edelim.
                                                               AFİYET OLSUN!!!






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...