1

1

15 Ocak 2016 Cuma

MUZLU GÜNEŞ PASTA



















MALZEMELER
Pandispanya için
4 yumurta
1 paket vanilya
1 su bardağı şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu
1-1/4 su bardağı un
Krema için
4 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
6 yemek kaşığı şeker

İç Malzemesi için
Muz
Damla çikolata
Üzeri için
Krem şanti
Süt
Sarı gıda boyası
Muz
Çilek
Damla çikolata

YAPILIŞI
Krema malzemelerini bir tencereye koyup karıştırın.Orta ateşte koyu kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişirin.Koyu kıvam aldıktan sonra bir kenarda soğumaya bırakalım.Arada sırada karıştırarak kabuk tutmasına engel olalım.
Pandispanyası için öncelikle yumurtaları ve şekeri iyice köpürünceye kadar çırpalım.Daha sonra içerisine diğer malzemeleri de ekleyerek çırpmaya devam edelim.Hazırladığımız hamuru 26 cm lik altına yağlı kağıt serilmiş kalıba dökelim.170 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişirelim.Pişen pandispanyayı soğuduktan sonra enlemesine 2 parçaya bölelim.Alttaki kısmın üzerine hazırladığımız kremayı yayalım.Üzerine muz ve damla çikolatayı dilimleyerek yerleştirelim. Pandispanyanın diğer parçasını kremanın üzerine yerleştirelim.Üzeri için 1 bardak süt ile 1 paket krem şantiyi hazırlayalım. İçerisine çok az bir miktar sarı gıda boyası ekleyelim ve iyice karıştıralım.Pandispanyanın üzerini bir miktar sürerek ince bir tabaka halinde kaplayalım.Krema torbasına sarı renkli krem şantiyi koyun.Pastanın yan kısımlarını krem şantiyle kaplayalım.Üst kısmı için çilekleri boyuna ince ince dilimleyelim.Dilimlediğimiz çilekleri kenarlara yerleştirelim.Orta kısım içinde muzları ince ince dilimleyelim ve sırayla ortasına yerleştirelim.Muzların üzerine sarı krem şantiden birer kez sıkıp ortalarına birer tane damla çikolata yerleştirelim.Bu işlemi yaptıktan sonra üzerine meyve sosu hazırlayıp üzerlerine dökelim.Buzdolabında bekletelim ve servis edelim.
AFİYET OLSUN!!!





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...