1

1

8 Ocak 2016 Cuma

KÜÇÜK YAŞ PASTALAR



MALZEMELER
Pandispanya için
4 yumurta
1 paket vanilya
1 su bardağı şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu
1-1/4 su bardağı un
Krema için
4 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
6 yemek kaşığı şeker
İç Malzemesi için
Muz
Damla çikolata
Çilek
YAPILIŞI
Krema malzemelerini bir tencereye koyup karıştırın.Orta ateşte koyu kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişirin.Koyu kıvam aldıktan sonra bir kenarda soğumaya bırakalım.Arada sırada karıştırarak kabuk tutmasına engel olalım.
Pandispanyası için öncelikle yumurtaları ve şekeri iyice köpürünceye kadar çırpalım.Daha sonra içerisine diğer malzemeleri de ekleyerek çırpmaya devam edelim. Küçük yuvarlak  kalıpların altına yağlı kağıt serelim.(Yoksa 26 cm.lik bir kalıpta olur.Piştikten sonra yuvarlak bir kalıpla keserek te yapabilirsiniz.)Üzerine pandispanya hamurunu dökerek 170 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişirelim.Pişen pandispanyaları soğuduktan sonra enlemesine 2 parçaya bölelim.Alttaki kısmın üzerine hazırladığımız kremayı yayalım.Üzerine muz ve damla çikolatayı dilimleyerek yerleştirelim. Pandispanyanın diğer parçasını kremanın üzerine yerleştirelim.Kırmızı olan pasta üzeri için 1 bardak süt ile 1 paket krem şantiyi hazırlayarak küçük pastaların üzerine bir miktar sürerek ince bir tabaka halinde kaplayalım.Kapladıktan sonra krema torbasına kalan krem şantiyi koyun ve ucuna bir tarafı düz olan duyu takın.Bununla gelişi güzel pastanın üzerini kaplayın.Kapladıktan sonra üzerine meyve sosu hazırlayıp küçük pastalarımızın üzerlerine biraz dökelim.Sarı olan pasta içinse üzerlerini çok ince bir krem şantiyle kapladıktan sonra şeker hamuru kullanarak istediğiniz renk ve modelde yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...