1

1

24 Nisan 2014 Perşembe

ÇİÇEK EKMEK


ÇOK BEĞENECEĞİNİZ BİR EKMEK TARİFİ ASLINDA EKMEKTEN ÇOK POĞAÇANIN BÜYÜK HALİ KAHVALTIDA  DA ÇOK GÜZEL GİDİYOR.SICAKKENDE SOĞUKKENDE SEVEREK TÜKETEBİLECEĞİNİZ BİR TARİF. MUTLAKA DENEYİN DERİM .
MALZEMELER
2,5 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığından biraz az şeker
Yaş maya yada kuru maya
2 yumurta (birinin sarısını ayırın üzeri için)
7-8 su bardağı un(kıvamına bakın çok sert olmayacak)
Biraz tuz
ARASI İÇİN
Eritilmiş margarin yada terayağı
ÜZERİ İÇİN
Yumurta sarısı(1 kaşık sütle karıştırın)
YAPILIŞI
Sütü ılık olacak şekilde ısıtın.İçerisinde şekerle birlikte mayayı eritin.Diğer malzemeleri de karıştırıp ne çok sert nede çok cıvık olmayacak şekilde bir hamur yoğurun.Üzerini örtüp mayalanmasını bekleyin.Mayalandıktan sonra hamuru 3 farklı büyüklükte 3 bezeye ayırın.Biri büyük,diğeri ondan küçük;diğeri en küçük olacak şekilde.
Sonra büyük olan parçayı 5 eşit bezeye bölün.Onları tepsinizin büyüklüğüne göre açın. Aralarına da eritilen margarinden sürün.Sonra kenarlarını kesmeyecek şekilde pasta dilimler gibi 8 dilim olacak şekilde kesin.Ortadaki uçlardan tutup geriye doğru kıvırın.Böylece tepsinin ortası boşalmış olacak.İkinci büyük bezeyi alın onuda 5 eşit bezeye bölün.Aynı şekilde onları da tepsinin kalan ortasına sığacak şekilde açıp aralarına eritilmiş margarin sürün.Aynısı gibi kenarları hariç 8 eşit parçaya bölünecek şekilde kesin.Ortasından tutarak onları da diğer hamuru üzerine gelecek şekilde geriye doğru kıvırın.En son küçük olan bezeyi iyice yuvarlayıp tepside kalan boşluğu doldurun.Üzerine yumurta sarısını sürün.Dilerseniz üzerine susam,haşhaş yada çörek otu serpebilirsiniz.200 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 10 dakika pişirin sonra biraz derecesini azaltın.(170-180 derece arası olabilir.)Derecesini düşürdükten sonra üzeri hemen kızarıp yanmasın diye üzerine yağlı kağıt veya alüminyum folyo ile üzerini örtün.20 dakika daha pişirip üzerini açın 5-10 dakika daha pişirdikten sonra fırından çıkarabilirsiniz.
AFİYET OLSUN!









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...