1

1

28 Nisan 2014 Pazartesi

HİNDİSTANCEVİZLİ SÜTLÜ TATLI(COCOSTAR TARİFİ)

MALZEMELER

3 SU BARDAĞI HİNDİSTAN CEVİZİ
1 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ
1 SU BARDAĞI SÜT TOZU(BEN YAĞLI OLANDAN KULLANDIM)
1 SU BARDAĞI SÜT
YARIM YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA
YARIM YEMEK KAŞIĞI UN
(YADA UN,NİŞASTA VE SÜT İLE KREMA HAZIRLAMAK YERİNE HAZIR KREMANIN YARISINI DA KULLANABİLİRSİNİZ)

ÜZERİ İÇİN

BENMARİ USULÜ ERİTİLMİŞ ÇİKOLATA
HİNDİSTAN CEVİZİ

YAPILIŞI

 Süt,un ve nişastayı karıştırıp krema hazırlanır.(ben içerisine nasıl olsa tatlı diye birazda şeker attım.)Sonra başak bir kapta hindistan cevizi,pudra şekeri ve süt tozunu karıştırın.Daha sonra içerisine kremayı koyup iyice karıştırın.Sonra dikdörtgen bir kabın içerisine yayın ve buzdolabında bekletin.Daha sonra dikdörtgen şeklinde dilimlere keserek üzerlerine benmari usulü eritlmiş çikolatayı daha sonrada üzerine hindistan cevizi döküp soğuk servis yapın.(üzeri için çekilmiş fındık,fıstık veya cevizde kullanabilirsiniz.Çikolatayı tamamen kaplaya bilir yada üzerine dökebilirsiniz.)
                                                    AFİYET OLSUN!:::




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...