1

1

21 Kasım 2016 Pazartesi

ÇİKOLATA KAPLI KURABİYELER



MALZEMELER
250 gr margarin
1 adet yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Arası için
Dekor sosları
(Karamel,Frambuaz, Çikolata)
Üzeri için
Bitter çikolata
Pasta süsleme şekerleri
YAPILIŞI
Hamuru için gerekli olan malzemeleri bir yoğurma kabına koyup kulak memesi kıvamında bir hamur elde edinceye kadar un ekleyerek yoğuralım. Hamuru 2 cm kalınlığında açıp orta boy yuvarlak kalıp ya da bardakla yuvarlaklar keselim. 170 derecelik fırında pişirelim. Soğuduktan sonra bir yuvarlağın üzerine dekor soslarından sıkıp diğer  yuvarlağı da üzerine kapatalım. Diğer yuvarlakları da aynı şekilde dilediğiniz dekor sosuyla birleştirin. Soslar iyice yerleştikten sonra Çikolatayı benmari usulü eritip kurabiyelerimizi dilediğiniz şekilde çikolata ile kaplayabilirsiniz. Ben bazılarının tümünü,bazılarının yarısını kapladım. Son olarak ta üzerini dekor süsleriyle istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
AFİYET OLSUN!!!




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...