1

1

19 Kasım 2016 Cumartesi

İÇİ YUMUŞAK KITIR KURABİYE


MALZEMELER
250 gr. kadayıf
100 gr. bitter çikolata
100 gr sütlü çikolata
İçi için
1 çay bardağı süt reçeli
2 su bardağı hindistan cevizi
Süt reçeli için
1 lt süt
1 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı (silme) kabartma tozu
YAPILIŞI
İlk olarak süt reçelini hazırlayalım. Dibi yapışmayan bir tencereye süt ve şekeri koyup kaynatıyoruz. Kaynamaya başlayınca kabartma tozunu ilave ediyoruz. Bu sırada hızlıca karıstıralım ki sütün kabarması çabuk geçsin. Sonra orta ateşte 40-45 dakika kadar arada sırada karıştırarak pişiriyoruz. Akışkan boza kıvamına gelince altını kapatıp soğuması için kavanoza koyalım.
Soğuyan süt reçelinden 1 çay bardağı alalım.(kalanını dolapta uzun süre saklayabilirsiniz.)içerisine hindistan cevizini ekleyelim ve karıştıralım. Ele yapışmayacak şekilde olduktan sonra fındıktan biraz daha büyük olacak şekilde toplar yuvarlıyoruz. 
Daha sonra kadayıfı ince ince keselim. Kestiğimiz kadayıfları tavada kızarıncaya kadar iyice kavuruyoruz. Daha sonra kızaran kadayıfları soğutalım. Bu sırada benmari usulü çikolataları eritelim.Erittiğimiz çikolatayı kadayıfların üzerine dökelim ve iyice karıştıralım. Hazırladığımız kadayıfları bir kahve fincanının yarısından az olacak şekilde tatlı kaşığıyla koyalım ve ortasını hafif çukur olacak şekilde bastıralım.üzerine hazırladığımız topları koyalım ve altını düzeltelim. Daha sonra fincanı dikkatlice ters çevirelim. Süslemek isterseniz kalan hindistan cevizli karışımdan minik yuvarlaklar yapıp göz yapın. Üzerine damla çikolatalardan koyun. Birde küçük bir ağız eklemeyi de unutmayın.
AFİYET OLSUN!!!



http://www.hayalimdekiyemekler.com/cay-saati-tarifleri/ici-yumusak-kitir-catlak-kurabiye/ alınmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...