1

1

21 Kasım 2016 Pazartesi

ŞEKERPARE


MALZEMELER
250 Gr. margarin
100 gr irmik
Yarım kilo un
3 yumurta
150 gr pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
Şerbet için
3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
YAPILIŞI
Hamuru için gerekli malzemeleri bir yoğurma kabında karıştırıp iyice yoğuralım. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim. Hamurdan cevizden biraz büyük bezeler alıp yuvarlayalım. Tepsiye dizip ortasına fındık ya da ceviz koyalım. Bütün hamuru bu şekilde yaptıktan sonra 180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirelim. Bu sırada şerbeti için gerekli malzemeleri bir tencereye koyup kaynatalım. Pişen şekerpareleri fırından çıkaralım. Şekerparelerin üzerine şerbeti sıcak olarak dökelim. İsterseniz sıcak isterseniz soğuduktan sonra servis yapalım.
AFİYET OLSUN!!!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...