3 Yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1,5 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
İçi için
1 su bardağı hindistan cevizi
1 yumurtanın beyazı
1,5 çay bardağı pudra şekeri
YAPILIŞI
İlk olarak hindistan cevizi,yumurtanın beyazı ve pudra şekerini bir kapta iyice karıştırın.Eğer hindistan cevizi az gelirse biraz daha ekleyebilirsiniz.Karıştırdıktan sonra küçük toplar yapın.
Kek için yumurta ve şekeri köpürünceye kadar iyice mikserle çırpın.Daha sonra içerisine ılık süt ve sıvı yağı ekleyin.Başka bir kapta un, kakao,vanilya ve kabartma tozunu harmanlayıp sıvı karışıma ekleyip karıştırın.Küçük kek kalıplarına 1-2 yemek kaşığı dökün ve her kalıbın içerisine 1 tabe hindistan ceizli toplardan koyup üzerlerine yine kek karışımından dökün.Bütün hamur bittikten sonra 170 derecelik fırında pişirin.
AFİYET OLSUN!!!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder