1

1

12 Ocak 2015 Pazartesi

KARNABAHAR KIZARTMASI

                                                                                                        MALZEMELER
Karnabahar
1 adet havuç
2-3 yemek kaşığı un
2 adet yumurta
Tuz 
Karabiber
Kızartmak için
Sıvı yağ










YAPILIŞI
Havucu yuvarlak olacak şekilde dilimleyin ve bir tencereye koyun. Karnabaharı da küçük küçük çiçeklere ayırarak tencereye ekleyin ve pişinceye kadar haşlayın.Haşlanan karınabaharı ne çok büyük ne de çok küçük  olamayacak şekilde ezin.İçerisine yumurta,un ve baharatları ekleyerek karıştırın.Bir tavaya bir miktar sıvı yağ koyun ve ısıtın.Hazırladığımız harçtan bir yemek kaşığına alın ve ısınan yağın içerisine koyun.Tava doluncaya kadar bu şekilde kaşıkla yağa dökün ve her iki tarafını kızartın.Kızaran karnabaharları bir servis tabağına alın.Yanında yoğurtla birlikte servis edin.
AFİYET OLSUN!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...