1 adet havuç
2-3 yemek kaşığı un
2 adet yumurta
Tuz
Karabiber
Kızartmak için
Sıvı yağ
YAPILIŞI
Havucu yuvarlak olacak şekilde dilimleyin ve bir tencereye koyun. Karnabaharı da küçük küçük çiçeklere ayırarak tencereye ekleyin ve pişinceye kadar haşlayın.Haşlanan karınabaharı ne çok büyük ne de çok küçük olamayacak şekilde ezin.İçerisine yumurta,un ve baharatları ekleyerek karıştırın.Bir tavaya bir miktar sıvı yağ koyun ve ısıtın.Hazırladığımız harçtan bir yemek kaşığına alın ve ısınan yağın içerisine koyun.Tava doluncaya kadar bu şekilde kaşıkla yağa dökün ve her iki tarafını kızartın.Kızaran karnabaharları bir servis tabağına alın.Yanında yoğurtla birlikte servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder