1

1

30 Ocak 2015 Cuma

ÖRGÜLÜ YANARDAĞ POĞAÇA(PEYNİRLİ)

MALZEMELER
2 su bardağı ılık süt
2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
1 paket kuru maya
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı maden suyu
1,5 çay kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
İçi için 
Peynir
YAPILIŞI
İlk olarak mayayı ılık süt içerisine eritelim.İçerisine un hariç diğer malzemeleri de ekleyerek karıştırın.Daha sonra unu yavaş yavaş ilave ederek yumuşak bir hamur yoğuralım.Yoğurduğumuz hamurun üzerini örterek mayalanması için bir kenara bırakalım.Mayalanan hamurdan orta kısmı yapmak için yumurtadan biraz daha  büyük bezeler yapalım.Benim tepsi için yaklaşık 7 tane beze yaptım.Bezeleri fincan tabağı kadar açıp ortadan ikiye keselim.Her bir parçayı kısa kenarlarından başlayarak rulo şeklinde saralım.Sardığımız ruloyu dik olacak şekilde tepsinin ortasına yerleştirelim.Bütün 7 bezeyi bu şekilde yaparak tepsinin ortasına yerleştirin.Etrafına da aynı şekilde bir sırada daha rulolordan yerleştirin.Son olarak kalan kenar kısmı için portakaldan biraz daha büyük iki beze yapın.İlk bezeyi uzunlamasına açın.Orta kısmına peyniri uzunlamasına yerleştirin.Hamurun kenar kısımlarını 2 parmak kalınlık olacak şekilde keselim.Kestiğimiz kısımları saç örgüsü gibi olacak şekilde peynirli kısmın üzerine doğru örelim.Örme işlemi bittikten sonra ruloların etrafına gelecek şekilde tepsiye yerleştirelim.Diğer bezeyi de aynı şekilde ördükten sonra onu da tepsinin kalan kısmına yerleştirelim.Resimde görüldüğü gibi 3 sırada bitiriyoruz.Üzerine yumurta sarısı sürelim.180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
AFİYET OLSUN!!!






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...