1

1

13 Ocak 2015 Salı

TOP KURABİYE

MALZEMELER
1 paket margarin (yumuşamış)
1 su bardağı pudra şekeri (Şekeri damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.)
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı kakao
Alabildiği kadar un









YAPILIŞI
Margarin ve pudra şekerini krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın.İçerisine yumurtayı da ekleyerek karıştırın.Alabildiği kadar unu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.Hamuru ikiye bölüp bir yarısına kakaoyu ekleyin ve yoğurun.Kakaolu ve beyaz hamurdan mercimekten biraz daha büyük küçük topçuklar hazırlayın.Hazırladıktan sonra kakaolu hamurdan ceviz büyüklüğünde parça koparıp yuvarlayın.Daha önce hazırladığımız küçük topçukların beyaz olanlarından yuvarlağın üzerine 4 tane yapıştırın ve tekrar yuvarlayın.Bu şekilde beyaz hamurdan ceviz büyüklüğünde parça koparıp üzerine kakaolu topçuklardan 4 tane koyun ve yuvarlayın.Bütün hamuru bu şekilde hazırladıktan sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin ve 170 derecelik fırında pişirin.
AFİYET OLSUN!!!




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...