1

1

27 Ocak 2015 Salı

KAYMAKLI POĞAÇA



MALZEMELER
250 gr kaymak
1 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 adet yumurta
1 paket kuru maya
3/4 su bardağı sıvı yağ (1 su bardağından biraz daha az)
Ala bildiği kadar un
İçi için
Peynir
Dilimlenmiş zeytin
YAPILIŞI
Bir yoğurma kabına ılık süt ve mayayı koyun.İyice karıştırıp eritin.Daha sonra un hariç diğer malzemeleri ekleyin ve karıştırın.Son olarak unu da ilave edin ve yumuşak bir hamur yoğurun.Hamuru mayalanması için dinlendirin.Mayalanan hamurdan dilediğiniz şekilde ve içerisine dilediğiniz harcı hazırlayarak poğaçalar yapın.Ben çiçek şeklinde olanları peynirli,diğerlerini de biraz peynirli biraz zeytinli yaptım.Hazırladığınız poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürerek 190 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadara pişirin.Poğaçalarımı oldukça küçük tek atımlık yaptım.Gayette güzel oldular.
AFİYET OLSUN!!!








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...