1

1

12 Ocak 2015 Pazartesi

DAMLA ÇİKOLATALI KURABİYE

MALZEMELER
1 paket margarin (oda sıcaklığında)
1 su bardağı pudra şekeri
Alabildiği kadar un
Damla çikolata
(Hamurun yarısı için 1-2 yemek kaşığı kakao)
Üzeri için
Damla çikolata











YAPILIŞI
İlk olarak margarin ve pudra şekerini krema haline gelinceye kadar mikserle çırpın.Krema haline geldikten sonra içerisine unu ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edinceye kadar un ekleyerek yoğurun.Kıvamı elde ettikten sonra içerisine damla çikolata ekleyin ve çok yoğurmadan karıştırın.Hamuru ikiye bölün. Böldüğümüz hamurlardan birine 1-2 yemek kaşığı kakao ekleyin ve homojen olacak şekilde yoğurun.Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın.Damla çikolataya batırarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.Bütün hamuru bu şekilde yaptıktan sonra 170 derecelik fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.
AFİYET OLSUN!!!
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...