1

1

29 Aralık 2014 Pazartesi

EVDE LAHMACUN

MALZEMELER
6 Su bardağı un
2,5 - 3 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı kuru maya
Tuz
Harç için
Yaklaşık 500 gr. kıyma
1 adet kırmızı biber
3-4 adet yeşil biber
1 adet büyük boy soğan
1 adet domates
2 yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Pul biber





YAPILIŞI
Hamur için gerekli olan malzemeler bir yoğurma kabında birleştirilerek hamuru yoğuralım.(Suyu azar azar ekleyin.fazla olabilir.)Hamuru iyice yoğurduktan sonra yarım saat kadar mayalanması için bir kenara koyuyoruz.
Bu sırada içini hazırlayalım.Kıymanın içerisine soğan,kırmızı biber,yeşil biberi (dilerseniz maydanoz da ekleyebilirsiniz.) küçük küçük doğrayın.İçerisine tuz ve baharatları da ekleyin ve iyice yoğurun.1-2 yemek kaşığı sıvı yağı da ekleyerek bir kez daha yoğurun.
Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapın.Her bir bezeyi yaklaşık olarak tabak büyüklüğünde açın.Üzerine hazırladığımız harçtan bir kaşık yardımıyla sürerek yayın.Ocağın üzerine bir tava koyun.Hazırladığımız hamuru dikkatli bir şekilde tavanın içerisine yerleştirin ve kısık ateşte üzerine bir kapak örterek pişirin.(Kapağın içerisine bir havlu ya da bir bez koyun aksi halde buharlaşma yapabilir. Ya da ilk etapta kapatıp daha sonra kapağı açarak ta pişirebilirsiniz.)Pişen lahmacunları tavadan alın ve servis tabağına yerleştirin.Limon ve maydanozla süsleyerek yanında ayranla servis edin.
AFİYET OLSUN!!!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...