1

1

2 Aralık 2014 Salı

KARNIYARIK BÖREĞİ

          










  








MALZEMELER:                                                                         
6 adet hazır yufka                                                                              
2 su bardağı süt                                                                                   
1 su bardağı sıvıyağ                                                                           
2 yumurta                                                                                          
biraz tuz                                                                                              
galeta unu(ben evde yaptığımı kullandım)                                                        


İçi için                                                             

250 gr. kıyma                                                                                                                                         
Orta boy kurusoğan                                                                                                                                
1 tatlı kaşığı salça                                                                                                                                     Pulbiber, Karabiber                                                                                                                                 Kimyon, Reyhan,İsot                                                                                                                               Nane, Kekik(hepsinden çay kaşığının ucuyla)                                                                                       Tuz                                                                                                                                                              
                                                                 YAPILIŞI:                                                                            
İlk olarak kıymayı bir tencereye koyun ve suyunu çekene kadar pişirin.Suyunu biraz çektikten sonra içerisine salça, sıvıyağ ve ince ince doğranmış soğanları ilave edin.Soğanlar öldükten sonra bütün baharatları ilave edin ve iyice pişirin.Piştikten sonra soğumaya bırakın.
Daha sonra süt, sıvıyağ, yumurta ve tuzu karıştırıp bir harç yapın.Sonra yufkanın birini serip üzerine yaptığınız harçtan hafif ıslanacak şekilde sürün.Başka bir yufkayı ıslattığınız yufkanın üzerine serin ve aynı ıslatma işlemini bunada uygulayın.Sonra sigara böreği gibi kesip kıymalı harçtan koyun ve sarın.Sardığınız yufkayı tekrar sütlü harca batırın ve galeta ununa bulayın.Tepsiye dizmeden ortalarını bıçakla kesip tepsiye dizin.200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.Piştikten sonra sıcak sıcak servis yapın.(soğuduktan sonra pek güzel olmuyor kendimce)                                                                               
                                            AFİYET OLSUN..................

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...