MALZEMELER:
6 adet hazır yufka
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 yumurta
biraz tuz
galeta unu(ben evde yaptığımı kullandım)
İçi için
250 gr. kıyma
Orta boy kurusoğan
1 tatlı kaşığı salça Pulbiber, Karabiber Kimyon, Reyhan,İsot Nane, Kekik(hepsinden çay kaşığının ucuyla) Tuz
YAPILIŞI:
İlk olarak kıymayı bir tencereye koyun ve suyunu çekene kadar pişirin.Suyunu biraz çektikten sonra içerisine salça, sıvıyağ ve ince ince doğranmış soğanları ilave edin.Soğanlar öldükten sonra bütün baharatları ilave edin ve iyice pişirin.Piştikten sonra soğumaya bırakın.
Daha sonra süt, sıvıyağ, yumurta ve tuzu karıştırıp bir harç yapın.Sonra yufkanın birini serip üzerine yaptığınız harçtan hafif ıslanacak şekilde sürün.Başka bir yufkayı ıslattığınız yufkanın üzerine serin ve aynı ıslatma işlemini bunada uygulayın.Sonra sigara böreği gibi kesip kıymalı harçtan koyun ve sarın.Sardığınız yufkayı tekrar sütlü harca batırın ve galeta ununa bulayın.Tepsiye dizmeden ortalarını bıçakla kesip tepsiye dizin.200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.Piştikten sonra sıcak sıcak servis yapın.(soğuduktan sonra pek güzel olmuyor kendimce)
AFİYET OLSUN..................
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder