1

1

7 Aralık 2014 Pazar

TOP BROWNİ



MALZEMELER:

250 gr. margarin
2 yumurta
2 fincan şeker
4 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
alabildiği kadar un
ŞERBET İÇİN:
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
ÜZERİ İÇİN:
Hindistan cevizi
YAPILIŞI:
İlk olarak un ve margarin hariç diğer malzemeleri karıştırın.(şekerin erimesi için) Sonra içine margarin ve unu koyup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın(fazla yumuşak olmasın pişerken tepsiye yayılır.)Bu hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yapın.Üzerine bastırmadan fırın tepsisine dizin ve 200 dereceli fırında pişirin.Piştikten sonra soğumaya bırakın.Toplar soğurken bir tencereye şerbet malzemelerini koyup şerbet yapın ve biraz ılımaya bırakın.Soğuyan topları şerbetin içerisine atıp biraz bekletip çıkartın.Çıkarttıktan sonra hindistan cevizine bulayıp bir borcama dizin.İyice soğuduktan  sonra servis yapın.(bekletirken borcamın üzerine folyo çekerseniz daha yumuşak olur.)

AFİYET OLSUN..............................

                                        

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...