1

1

19 Aralık 2014 Cuma

MEYVELİ PAY

MALZEMELER
250 gr.labne peyniri
1,5 su bardağı un
2 çorba kaşığı pirinç unu
1 adet yumurta akı
125 gr.tereyağı (margarin de olabilir.)
İç malzemesi
2 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı portakal kabuğu rendesi
Yarım su bardağı portakal suyu
1 adet elma
1,5 çay bardağı kuru kayısı
1,5 çay bardağı kuru erik
1,5 çay bardağı kuru incir
1,5 çay bardağı kuru üzüm
1 tatlı kaşığı toz tarçın
Üzeri için 
Pudra şekeri
YAPILIŞI
Meyveleri minik küpler halinde doğrayın.Bir tavaya iç malzemesinin tamamını koyarak orta dereceli ısıda suyunu çekinceye kadar pişirin. Ilıması için altını söndürüp bekletin.

Hamuru hazırlamak için unu eleyip ortasını havuz gibi açın.Oda sıcaklığında tereyağı,labne peyniri ve pirinç ununu ve unu ilave edip yoğurun.Hamuru buzdolabında 10 dakika dinlendirin.Dolapta dinlendirdiğiniz hamuru 3-4 mm.(bıçak sırtı kalınlığında) kalınlığında açın.Kare olacak şekilde 8 cm lik dörtgenler şeklinde kesip bir fırça yardımıyla yumurtalayın. Pişirdiğiniz meyveli harcı içerisine koyup diğer yarısını üzerine kapatın.Hazırladığınız dikdörtgenleri 200 derecelik ısıtılmış fırında altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin.
Pişen payların üzerine pudra şekeri serperek servis edin.
AFİYET OLSUN!!!!








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...