1

1

23 Aralık 2014 Salı

EV USULÜ BEYTİ SARMA

MALZEMELER
Hamuru için
250 gr.un
Tuz
Su
Köftesi için
500 gr.kıyma
2 dilim ufalanmış ekmek içi ya da 3 yemek kaşığı galeta unu
1 tane kuru soğan
3 diş sarımsak
1 adet yumurta sarısı
Karabiber
Tuz
Pul biber
Kırmızı toz biber
Sosu için
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı sıcak su
Tuz(Salça tuzluysa gerek yok)
Üzeri için
Yoğurt
YAPILIŞI
İlk olarak köfteyi hazırlayalım.Soğanı ve sarımsağı robottan geçirin ve kıymanın üzerine ekleyin.Diğer malzemeleri de üzerine koyarak iyice yoğurun ve biraz bekletin.
Hamuru için un ve tuzu karıştırın ve su ile birlikte çok sert olmayacak şekilde bir hamur yoğurun.(eğer zamanınız varsa hamuru mayalı da yapabilirsiniz.)Yumurta büyüklüğünde bezeler yapın.Bezeleri tabaktan biraz büyük olacak şekilde açın ve tavada her iki tarafını da pişirin.Bezelerin hepsini bu şekilde pişirin.Lavaşlar bittikte sonra dinlenmiş kıymadan ince uzun köfteler yapın ve yağda kızartın.Her köfteyi lavaşın içine yerleştirerek rulo şeklinde sarın ve 2 parmak genişliğinde kesin ve servis tabağına dizin.
Yoğurt eğer süzme ise biraz sulandırın.Normal yoğurt ise biraz tuz ile çırpın ve dilimlerin üzerinde gezdirin.Yoğurdun üzerine de salçalı sosu gezdirin.Maydanozla süsleyerek servis yapın.
AFİYET OLSUN!!!!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...