1 adet tüm tavuk
1 su bardağı erişte (Şehriye veya pirinçte olur.)
1-1,5 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Nane
YAPILIŞI
İlk olarak bir düdüklü tencereyi tüm tavuğun üzerine biraz çıkacak şekilde su ile doldurun.Düdüklü tencerenin ağzını kapatıp pişirin.Pişen tavuğun suyunu süzgeçle bir başka kaba süzün.Tavuğu didikleyin.(4 kişilik yapacaksanız tüm tavuk çok gelir o yüzden yarısını ayırıp başka şeylerde kullanabilirsiniz.)Zeytin yağı ve salçayı bir tencerede hafif kavurun içerisine tavuğun suyunu döküp kaynatın.İçerisine erişteyi atın ve pişmesini bekleyin.Erişte piştikten sonra içerisine didiklemiş olduğumuz tavuk etini ekleyin.Naneyi de ekleyin.Bir taşım kaynatın.Sıcak olarak servis edin.Dilerseniz içerisine biraz limon da sıkabilirsiniz.
AFİYET OLSUN!!!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder