1

1

14 Ekim 2014 Salı

ÇİLEKLİ YAŞ PASTA

MALZEMELER
Pandispanya için
4 yumurta
1 paket vanilya
1 su bardağı şeker
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
1-1/4 su bardağı un
Krema için
4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
6 yemek kaşığı şeker
1 poşet kremşanti
İç Malzemesi için
Çilek
Şeftali
Çikolata


Üzeri için
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt

YAPILIŞI
Krema malzemelerinden krem şanti hariç diğer malzemeleri bir tencereye koyup karıştırın.Orta ateşte koyu kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişirin.Koyu kıvam aldıktan sonra bir kenarda soğumaya bırakalım.Arada sırada karıştırarak kabuk tutmasına engel olalım.Soğuduktan sonra içerisine 1 poşet toz krem şantiyi dökerek iyice karıştıralım.(Krem şanti kullanmak istemiyorsanız nişasta ve undan biraz daha fazla koyarakta daha koyu kıvamlı bir krema elde edebilirsiniz.)
Pandispanyası için öncelikle yumurtaları ve şekeri iyice köpürünceye kadar çırpalım.Daha sonra içerisine diğer malzemeleri de ekleyerek çırpmaya devam edelim. Yuvarlak bir kek ya da pasta kalıbının altına yağlı kağıt serelim.Üzerine pandispanya hamurunu dökerek 170 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişirelim.Pişen pandispanyayı soğuduktan sonra enlemesine 2 parçaya bölelim.Alttaki kısmın üzerine hazırladığımız kremayı yayalım.Üzerine çilek,şeftali,çikolatayı dilimleyerek yerleştirelim. Pandispanyanın diğer parçasını kremanın üzerine yerleştirelim.Üzeri için 1 bardak süt ile 1 paket krem şantiyi hazırlayarak pastayı kaplayalım.Üzerine çilekleri dilimleyerek yerleştirin.Çilekleri yerleştirdikten sonra pastanın üst kısmını çilekle süsleyerek meyve sosu dökelim.
Buzdolabında bekledikten sonra servis ederseniz çok daha iyi olur.

AFİYET OLSUN!!!!







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...