1

1

12 Ekim 2014 Pazar

HAVUÇLU CEZERYE




MALZEMELER
200 gram toz şeker
Yarım kilo havuç
1 su bardağı küçük doğranmış ceviz içi
Hindistan cevizi
YAPILIŞI
İlk olarak havuçları yıkayıp rendeliyoruz. Rendelenmiş havuçları bir tencereye koyup üzerine şekeri de dökerek ocağa koyuyoruz.Havuçlar suyunu bıraktıktan sonra havuçlar iyice yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişiriyoruz.Havuçlar iyice merhem kıvamına gelince ocaktan alıp biraz soğumasını bekliyoruz. Havuçlar soğuduktan sonra içerisine ceviz içini ekleyip karıştırıyoruz. Daha sonra havuçtan yuvarlaklar yapıp hindistan cevizine batırıyoruz. Her tarafını hindistan cevizi ile kaplayıp buzdolabına kaldırıyoruz.Soğuk olarak ya da servis etmeden daha önce çıkararak ılık ta servis edebilirsiniz. 
AFİYET OLSUN!!!!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...