1

1

11 Ekim 2014 Cumartesi

FRAMBUAZLI,ANTEP FISTIKLI YAŞ PASTA

MALZEMELER
Pandispanya için
4 yumurta
1 paket vanilya
1 su bardağı şeker
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
1-1/4 su bardağı un
Krema için
4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
6 yemek kaşığı şeker
1 poşet kremşanti








İç Malzemesi için
Dondurulmuş ya da taze frambuaz
Antep fıstığı
Üzeri için
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı şeker
1 poşet kremşanti
Antep fıstığı parçası

YAPILIŞI
Krema malzemelerinden krem şanti hariç diğer malzemeleri bir tencereye koyup karıştırın.Orta ateşte koyu kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişirin.Koyu kıvam aldıktan sonra bir kenarda soğumaya bırakalım.Arada sırada karıştırarak kabuk tutmasına engel olalım.Soğuduktan sonra içerisine 1 poşet toz krem şantiyi dökerek iyice karıştıralım.
Pandispanyası için öncelikle yumurtaları ve şekeri iyice köpürünceye kadar çırpalım.Daha sonra içerisine diğer malzemeleri de ekleyerek çırpmaya devam edelim. Yuvarlak bir kek ya da pasta kalıbının altına yağlı kağıt serelim.Üzerine pandispanya hamurunu dökerek 170 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişirelim.Pişen pandispanyayı soğuduktan sonra enlemesine 2 parçaya bölelim.Alttaki kısmın üzerine hazırladığımız kremayı yayalım.Üzerine frambuaz ve antep fıstığı parçalarını serperek yerleştirelim. Pandispanyanın diğer parçasını kremanın üzerine yerleştirelim.Üzeri için gereken kremayı hazırlamak için 2 su bardağı süte 2 yemek kaşığı un ve nişastayı ekleyelim.Son olarak şekeri de koyduktan sonra koyu kıvam alıncaya kadar pişirelim.Soğuduktan sonra içerisine 1 poşet toz krem şanti ekleyelim.Hazırladığımız kremayı pastanın üzerine ve kenarlarına yayalım.Üzerine Antep fıstığı parçalarından serpelim.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...