1

1

17 Ekim 2014 Cuma

MAFİŞ


Un
Su
Kuru maya
Tuz
Kızartmak için
Sıvı yağ
YAPILIŞI
Un,maya ve tuzu harmanlayın.İçerisine suyu ekleyerek biraz yumuşak bir hamur elde edin.Mayalandıktan sonra bezeler yapın.Her bezeyi yuvarlak olarak açın. Açtığınız hamurun ortasına üç tane delik açın.(oklavanın ucuyla açabilirsiniz.)Daha sonra hamuru kızgın yağa atarak kızartın.Kızaran hamurları yağdan çıkararak yağlarının süzülmesi için kağıt havlu serilmiş bir tepsiye dizin.Bütün hamurları bu şekilde yaptıktan sonra sıcak olarak servis edin.
AFİYET OLSUN!!!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...