1

1

13 Ekim 2014 Pazartesi

NARLI,MUZLU PASTA

MALZEMELER
Pandispanya için
4 yumurta
1 paket vanilya
1 su bardağı şeker
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
1-1/4 su bardağı un
Krema için
4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
6 yemek kaşığı şeker
1 poşet kremşanti
İç Malzemesi için
Muz
Nar
Çikolata parçaları
Üzeri için
1 su bardağı süt
1 paket krem şanti
Nar
Kenar süsleri için
1 paket bitter çikolata





YAPILIŞI
Krema malzemelerinden krem şanti hariç diğer malzemeleri bir tencereye koyup karıştırın.Orta ateşte koyu kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişirin.Koyu kıvam aldıktan sonra bir kenarda soğumaya bırakalım.Arada sırada karıştırarak kabuk tutmasına engel olalım.Soğuduktan sonra içerisine 1 poşet toz krem şantiyi dökerek iyice karıştıralım.
Pandispanyası için öncelikle yumurtaları ve şekeri iyice köpürünceye kadar çırpalım.Daha sonra içerisine diğer malzemeleri de ekleyerek çırpmaya devam edelim. Yuvarlak bir kek ya da pasta kalıbının altına yağlı kağıt serelim.Üzerine pandispanya hamurunu dökerek 170 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişirelim.Pişen pandispanyayı soğuduktan sonra enlemesine 2 parçaya bölelim.Alttaki kısmın üzerine hazırladığımız kremayı yayalım.Üzerine muz,nar ve çikolata parçalarını yerleştirelim. Pandispanyanın diğer parçasını kremanın üzerine yerleştirelim.Üzeri için krem şantiyi 1 bardak soğuk süt ile hazırlayalım.Hazırladığımız krem şantiyi pastanın üzerine ve kenarlarına yayalım.Biraz soğuması için buzdolabına kaldıralım.Bu sırada 1 paket bitter çikolatayı benmari usulü eritelim.(Kaynar su banyosu denilebilir.)Yağlı kağıttan pastamızın uzunluğunu ve enini ölçüp etrafını tam olarak çevirebilecek şekilde uzun bir parça kesiyoruz.Bu yağlı kağıt üzerine dilerseniz istediğiniz şekli kalemle önceden çizin daha sonra çikolatayla üzerinden gidin ya da o an içinizden ne geliyorsa onu yapın.Bir pasta kalemi veya enjektörle eriyen çikolatadan çekelim.Yağlı kağıt üzerine şekilleri çizelim.Pastayı dolaptan çıkarıp yağlı kağıdı pastanın etrafına dikkatlice yapıştırarak serelim .(Sererken bastırmadan yapalım).Üzerine de çikolatadan şekiller yapabilirsiniz.Bu şekilde buzdolabına kaldıralım ve donmasını bekleyelim.Çikolata donduktan sonra pastayı dolaptan çıkarın ve dikkatlice yağlı kağıdı çikolatadan ayıralım.Zaten hemen ayrılacağını göreceksiniz.İşte böylece etrafına çok güzel ve değişik şekiller yapmış olduk.Son olarak üzerini muz ve nar taneleriyle süsleyelim.Eğer evde duracak ve akşama tüketecekseniz bu şekilde kalabilir.Eğer başka bir yere götürecekseniz nar tanelerinin dökülmemesi için üzerine muzlu jöle hazırlayıp kaplayabilirsiniz.
AFİYET OLSUN!!!




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...