Hamur için
2 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı su
Alabildiğince un
Bir tutam tuz
Üzerine dökmek için
1 çay bardağı sıvı yağ
200 gr.margarin
Şerbeti için
4,5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
1/4 limon
İçi için
150 gr ceviz içi
Açmak için
1 paket nişasta
1 su bardağı un
YAPILIŞI
Geniş bir kaba 2 adet yumurtayı kıralım.1 çay bardağı sütü,1 çay bardağı sıvı yağı,yarım çay bardağı suyu bir tutam tuzu ilave ederek karıştıralım.Bu malzemenin alabileceği kadar unu azar azar ilave edelim.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğuralım.Hamurdan ceviz iriliğinde bezeler koparalım.Bezelerin üzerine nemli bir bez örtüp 2 saat bekletelim.Nişastayı 1 su bardağı un ile karıştıralım.Sert bir zemine nişastalı un karışımından serpelim.Bezeleri bu karışımın üzerine koyalım.Üzerine de nişastalı karışımdan serperek, çok ince bir oklava ile yufkaları açalım.Açılan her yufkayı temiz bir bez üzerinde 2-3 dakika bekletelim.Daha sonra açtığımız yufkayı ortadan keserek üzerine ceviz serpelim.
Yufkayı oklavaya sararak, iki ucundan ortaya doğru büzelim.Oklavayı yufkanın şeklini bozmamak için yavaş yavaş çıkaralım.Büzülen yufkayı etrafında sarmal şeklinde sararak yağsız tepsiye dizelim.Bütün yufkaları aynı şekilde hazırlayıp yan yana ve aralıksız bir şekilde yerleştirelim.Yufkaların üzerine dökmek için tavaya margarini alıp eritelim.İçerisine sıvı yağı da ilave ederek 2 dakika kaynatalım.Yağı ateşten alır almaz yufkaların üzerine bir kaşık yardımıyla gezdirelim.Önceden ısıtılmış fırında hamurun üzeri kızarana dek pişirelim.Tatlımızı soğutalım.Şerbet için su ve şekeri kaynatalım.Şerbetin hazır olmasına yakın limonu da ilave edelim. Ilıttığımız şerbeti tatlının üzerine gezdirelim.Şerbetini emdikten sonra Ceviz veya Antep fıstığı serperek servis yapalım.
AFİYET OLSUN!!!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder