MALZEMELER
4 adet patlıcan
3 adet kırmızı biber
5 adet yeşil biber
350 gr kıyma
Yoğurt
Tuz
Karabiber
Pul biber
Zeytin yağı
YAPILIŞI
İlk olarak patlıcan ve biberleri közlüyoruz. Közlenmiş patlıcanların kabuklarını soyup küçük küçük dilimliyoruz.Biberlerin kabuklarını da soyup küçük küçük dilimleyerek patlıcanlara ekliyoruz.İçerisine tuz ve baharatları koyarak karıştırıyoruz.İçerisine 1-2 yemek kaşığı zeytin yağı dökerek yeniden karıştırıyoruz.Bu karışımı servis yapacağımız tabağa yerleştiriyoruz.Bir tavaya bir miktar yağ koyuyoruz.İçerisine kıymayı koyarak pişene kadar çeviriyoruz.Piştikten sonra içerisine tuz ve biraz pul biber ekliyoruz.Servis tabağına koyduğumuz patlıcanların üzerine yoğurdu biraz sulandırarak gezdiriyoruz.Son olarak üzerine hazırladığımız kıymayı dökerek servis ediyoruz.
AFİYET OLSUN!!!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder