1

1

10 Eylül 2014 Çarşamba

VİŞNELİ İRMİKLİ TATLI

MALZEMELER
4 Su bardağı süt
1 çay bardağı irmik
1 su bardağı şeker
1 paket kedi dili bisküvi
Bir miktar margarin(1 tatlı kaşığı kadar yeterli)
300 gram vişne
Üzeri için
Çikolatalı sos







YAPILIŞI
Vişneleri yıkayıp çekirdekleri çıkarılır.Şekerle birlikte kaynatılır.Blenderden geçirilir ve posası süzülür.İçerisine süt,irmik ve margarin eklenerek koyulaşıncaya kadar pişirilir.Derin,dikdörtgen baton bir kek kalıbı folyo veya streç film ile kaplanır.Alt kısmına hazırlanılan muhallebiden biraz dökülür.Üzerine bisküviler dizilir.Üzerine tekrar muhallebiden dökülür ve tekrar bisküviler koyulur.Bu şekilde bitinceye kadar devam edilir.Üzeri kapatılarak buzdolabında bekletilir.Sonra servis tabağına ters çevrilerek kalıptan çıkarılır.Üzerine çikolatalı sos tarifine göre hazırlanarak soğuduktan sonra tatlının üzerine dökülür.Hazırlanılan tatlı dilimlenerek servis yapılır.(Dilerseniz dut,çilek gibi meyvelerle de yapabilirsiniz.)

                                                                  AFİYET OLSUN!!!











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...