1

1

12 Eylül 2014 Cuma

ÇİKOLATALI KEK


MALZEMELER
5 yumurta
1 su bardağı sıcak süt
1,5 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
Çikolata parçaları
Üzeri için
Çikolata sosu
Süt






YAPILIŞI
Yumurtaları şekerle birlikte iyice köpürünceye kadar çırpın.Başka bir kapta un, kabartma tozu ve vanilyayı karıştırıp eleyin.Sütü kaynamaya yakın bir sıcaklığa kadar ısıtın.Yumurtaların içerisine süt ve çikolata parçaları hariç diğer malzemeleri koyup karıştırın.Son olarak sıcak sütü ekleyip homojen olana kadar bir kaşık yardımıyla karıştırın.Yağlanmış kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin.Piştikten sonra ılıyınca kalıptan çıkarın.Çikolata sosu üzerindeki tarife göre hazırlayın.Biraz daha katı olmasını isterseniz sütü biraz az koyun.Sos soğuduktan sonra kekin üzerine dökün.Soğuk olarak dilimleyip servis edin.
                                                                 AFİYET OLSUN!!!!












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...