1

1

23 Eylül 2014 Salı

KATMER BÖREK


MALZEMELER
2 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta (BİRİNİN SARISI ÜZERİNE)
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
1 paket maya
6-7 su bardağı un
İçi için
Peynir
Maydanoz
(Dilerseniz patatesli,kıymalı veya zeytinli de yapabilirsiniz.)







YAPILIŞI
Un hariç diğer malzemeleri bir yoğurma kabına koyup karıştırın.Daha sonra unu ilave ederek yoğurun.Ele yapışmayacak kıvama gelinceye kadar un ekleyerek iyice yoğurun.Daha sonra hamuru 6 eşit bezeye bölün.Üstünü örtün ve biraz dinlendirin.Bezelerden birini alın ve ince bir şekilde açın.İçerisini yağlayın ve bohça şeklinde katlayın.Bir kenarda 2-3 dakika beklettikten sonra dikdörtgen bir şekilde bohça şekline getirdiğimiz hamuru yeniden açın.Dikdörtgen şekline geldikten sonra uzun olan kısma hazırladığımız harçtan koyup 3 'e katlayın.Yağlanmış yada yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.Her hamur bezesine bunu uygulayın.Daha sonra yaptığımız hamurları enine dilimler olacak şekilde kesin.Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve 200 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin.

AFİYET OLSUN!!!!
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...