1

1

10 Eylül 2014 Çarşamba

KAPLUMBAĞA POĞAÇA


1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
Margarin(kibrit kutusu kadar)
2 yumurta(sarısı üzerine)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Kuru maya
Un
İçi için
Peynir
Maydanoz(süslemek için)
YAPILIŞI
Mayayı ılık sütün içerisinde iyice eritin.Daha sonra diğer malzemeleri ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun ve mayalanması için dinlenmeye bırakın.Mayalanan hamurdan kaplumbağaların gövdesi için yumurtadan biraz daha büyük parçalar kopararak yuvarlayın.Başı için ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın.Ayakları için ise daha küçük parçalar kopararak yuvarlayın.İlk olarak gövdeyi yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin.Daha sonra kafası ve ayaklarını yerleştirin.Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin.Pişirdikten sonra sırt kısmından kafasının olduğu kısım kesilmeyecek şekilde arkasından üstünü kesin.İçerisine peynir koyun.Peynirli kısmı maydanoza batırarak servis tabağına alın.Bu işlemi yapamıyorsanız ya da yapmak istemiyorsanız hamur daha yapım aşamasındayken sırt kısmını yapacağımız hamuru içerisine peynirli harçtan koyarak kapatın ve kafasıyla ayaklarını yerleştirerek pişirin.
AFİYET OLSUN!!!






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...