1 çay bardağı çorbalık erişte(şehriyede kullanılabilir)
300 gr kıyma
1 dilim bayat ekmek içi(ben önceden kurutup çektiğim ekmekten göz kararı kullandım)
Karabiber
Tuz
2 su bardağı yoğurt
1,5 yemek kaşığı un
Üzeri için
1 yemek kaşığı tereyağı
Zeytin yağı
Nane
YAPILIŞI
İlk olarak 7 su bardağı suyu kaynaması için ocağa koyuyoruz.Su kaynarken köfteleri hazırlıyoruz.Kıymanın içine malzemeleri koyup küçük küçük yuvarlak köfteler yapıyoruz.Kaynayan suyun içerisine erişte ve köfteleri ekliyoruz.Köfte ve erişteler piştikten sonra Başka bir kapta yoğurt ve unu çırpın.Çorbanın suyundan yavaş yavaş ekleyerek biraz ılıtın.Daha sonra yoğurdu çorbanın içerisine ekleyin.Karışımı sürekli karıştırarak kaynatın. Kaynayınca tuzunu ilave edin.Bir tavada yağı eritin.İçerisine naneyi ekleyin.1 dakika sonra altını kapatın.Sıcak bir şekilde çorbanın üzerine dökün.Sıcak servis edin.
AFİYET OLSUN!!!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder