1 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet soğan
Biraz tereyağı
2 yemek kaşığı zeytin yağı
1 yemek kaşığı un
Tuz
Yeteri kadar su
Terbiyesi için
2 yumurta sarısı
1 su bardağı süt
yarım limon suyu
Sosu için
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı salça
Nane
Pul biber
YAPILIŞI
Bir tencereye mercimeği ve üzerine yaklaşık iki parmak üzerine çıkacak şekilde suyu ekleyin ve ocağa koyun.Mercimekler pişince ocağın altını kapatın.Başka bir tencereye yağ ve soğanı koyun.Soğan hafif sararınca unu ekleyin ve karıştırarak hafif kavurun.İçerisine pişmiş mercimeği ve tuzunu ekleyip suyunu da koyun.15 dakika kadar pişirin.Blenderdan geçirin.
Bir kasede yumurta sarılarını ve limon suyunu güzelce çırpın.Küçük bir tencereye sütü koyun ve yavaş yavaş yumurta sarılarını ekleyip kesilmemesi için karıştırın.Bir taşım kaynayınca ocaktan alın.
Bir tavada sos için gerekli olan malzemeleri koyup ocağa yerleştirin.Dilerseniz çok az su dökebilirsiniz.Sos hazır olunca ocaktan alın.
Blenderdan geçirdiğimiz çorba ve terbiyeyi karıştırın.Eğer soğuduysa bir taşım kaynayacak şekilde pişirin ve üzerine sosu dökün.
AFİYET OLSUN!!!!!!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder