1

1

11 Eylül 2014 Perşembe

PON PON PASTACIKLAR


MALZEMELER
Tabanı için
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı karbonat
1,5 su bardağından daha az un
3 yemek kaşığı kakao
(Dilerseniz hazır pasta tabanı kullanabilirsiniz)
Kreması için
1 paket kremşanti
1 paket kakaolu crem ole
Süt
YAPILIŞI
Pasta tabanını yapmakla işe başlayalım.Yumurtaları iyice köpürünceye kadar şekerle çırpın.Ayrı bir kapta un,kabartma tozu, kakao ve vanilyayı karıştırarak eleyin ve yumurtaların içerisine yavaş hareketlerle karıştırın.Yağlı kağıt serilmiş yuvarlak kalıba dökerek önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin.Pişen pandispanyayı soğuduktan sonra boylamasına ikiye ayırın.Elde ettiğimiz 2 ayrı yuvarlağın her birinden yuvarlak kalıp veya çay bardağı ile küçük yuvarlaklar çıkarın.Kalan parçaları blenderdan geçirerek un haline getirin.
Kreması için krem şanti ve crem oleyi üzerindeki tariflerden biraz daha eksik süt ile ayrı ayrı hazırlayın.Daha sonra ikisini birleştirerek iyice karıştırın.Buzdolabında biraz bekletin.Buzdolabından çıkardığımız kremayı yaptığımız yuvarlakların üzerine 1 yemek kaşığı kremadan koyun.Un haline getirdiğimiz pandispanyanın üzerinde yuvarlak hale gelecek şekilde çevirerek bulayın.Şekil verdiğimiz pastaları servis tabağına alın.Süsleme işlemini dilediğiniz şekilde yapabilirsiniz.Pasta süsleme şekerleri,fındık,fıstık,hindistan cevizi gibi çeşitli şekilde de süsleyerek renkli bir görüntü elde edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN!!!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...