MALZEMELER
1 Paket marshmallow
2 paket pudra şekeri
3 yemek kaşığı su
YAPILIŞI
Marshmalowları beyaz ve pembe renklerini ayırıyoruz.Beyaz olanları benmari usulüyle eritmek için su dolu bir tencere ve içerisine oturtabileceğimiz bir kap alıyoruz.Beyaz marsmallowları ve 3 yemek kaşığı suyu kabın içerisine koyuyoruz.İyice eridikten sonra 1 paket pudra şekerinin (pudra şekerini eleyin.) içerisine döküyoruz.Biraz katılaşana kadar kaşıkla karıştırın.Kıvam katılaşınca elinizle hamura pudra şekerini yedirerek yoğurun.Kıvamını kendiniz ayarlayabilirsiniz.Pudra şekerinin daha çok koyarsanız hamurunuz daha katı olur.Daha sonra bir streç filmle hava almayacak şekilde sarıp buz dolabında saklayabilirsiniz.Hemen kullanacaksanız kurumaması için streç filme sarıp dışarıda bekletebilirsiniz.Daha sonra aynı işlemi pembe marsmallowlar içinde yapıyoruz.İlerleyen yazılarımızda inşallah marsmallowları evde nasıl yapacağımızın tarifini de vereceğim. Eğer buzdolabına koyarsanız kullanacağınız zaman önceden çıkarın ki oda sıcaklığına gelip daha kolay açılsın.Bir de şeker hamurunu açarken yapışmaması için çok az miktarda nişasta serperseniz hamur zemine yapışmaz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder