1

1

27 Kasım 2014 Perşembe

UN TARHANASI

Ben çocuklarımı bu çorbayla büyüttüm.Anneler için pratik ve her an elinin altında bulunması gereken;çocuklar için ise besleyici,doyurucu ve vitaminli bir çorba.Misafirliğe bile giderken toz halinde alın orada iki dakikada sıcacık çorbanız hazır.Aslında tarhana tarifleri çok ve çeşitli.Ekmek hamuru ile mayalanan türleri bile var.Fakat biz kendi kendine mayalanmasını tercih ediyoruz.Tabi sizinki için tercih size kalmış.Sizde bizim gibi yapmak isterseniz işte tarifi;

MALZEMELER

5yumurta
1 paket margarin(tereyağı)
3 kilo süzme yoğurt
Kırmızı mercimek
Nohut
Yeşil mercimek
1 kilo salçalık biber
2 kilo domates
250 gr. yeşil biber
1 bağ maydanoz
Salça
Alabildiği kadar un
Tuz
YAPILIŞI
Bir gece önceden nohut ıslatılır.Ertesi gün mercimekler ve nohut haşlanır.Salçalık biber,yeşil biber,domates ve maydanoz robotta çekilir.Genişçe bir kaba aktarılır.İçerisine yeşil mercimek,kırmızı mercimek ve nohutlar eklenir.Kalan diğer bütün malzemeler eklenir.Alabildiği kadar unla birlikte iyice yoğurulur.Daha sonra ağzı kapatılarak bir gün beklenir.Ertesi gün bir kaşık yardımıyla temiz bir bez üzerine ara ara dökülür ve kuruması beklenir.Kuruma sırasında ters düz ederek kurutulur.Kurutma işlemini içeride yaparsanız daha iyi olur.Dışarıda yapacaksanız üzerine ince bir bez sererseniz iyi olur.Kuruyan tarhanaları Toplayarak süzgeçten geçirerek un haline getirin. Un haline gelmiş halde biraz daha kurutun. Kışın sıcacık ve besleyici ve bollll vitaminli çorbanız hazır.
AFİYET OLSUN!!!




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...