1

1

27 Kasım 2014 Perşembe

LABNELİ POĞAÇA

MALZEMELER
2 su bardağı ılık süt
150 gr. labne peyniri
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
2 yumurta (birinin sarısı ayrılacak)
1 yemek kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kuru maya
7,5-8 su bardağı un
İçi için
Kaşar peyniri
Beyaz peynir




YAPILIŞI
Un hariç diğer bütün malzemeleri bir yoğurma kabına alın ve azar azar unu ekleyerek hamuru yoğurun.Hamur iyice özleştikten sonra ağzını kapatarak mayalanmasını bekleyin.Elimizi yağlayarak mayaladığınız hamurdan bezeler yapın.Her bir bezeyi avucunuzda biraz açarak içerisine peyniri koyun ve kapatın.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.Bütün hamuru bu şekilde yaptıktan sonra üzerlerine yumurta sarısı sürün.200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.Bu tarifi cahidejibek sitesinden aldım ama şeker miktarını filan kendime göre değiştirdim.
                                                        AFİYET OLSUN!!!

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...