1

1

28 Kasım 2014 Cuma

MUZLU TÜMSEK PASTA

MALZEMELER
Pandispanya için
3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı ılık su
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması için 
4 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
1 paket labne(150-200 gr)
1 poşet krem şanti
2 adet küçük boy muz
Damla çikolata
Üzeri için 
1 su bardağı soğuk süt
2 adet muz
Muzlu jöle
1 paket kremşanti
YAPILIŞI


 Kreması için 4 su bardağı süt ,nişasta,un ve şekeri karıştırıp iyice çırpın.Daha sonra ocakta koyu kıvam alıncaya kadar pişirin.Katılaşınca ocaktan indirin ve ara sıra karıştırarak kabuk tutmasını engelleyin.Eğer kabuk tutarsa blenderdan geçirin.Böylece soğumasını sağlayın.Soğuyan kremanın içerisine toz kremşantiyi ve labneyi ekleyerek iyice karışıncaya kadar çırpın.Homojen karışımın içerisine muzu küçük küçük dilimleyerek ekleyin.Son olarak içerisine damla çikolatayı ekleyin ve kaşıkla karıştırın.İşte kremamız hazır.

Yumurta ve şekeri köpürünceye kadar iyice çırpın.Daha sonra diğer malzemeleri ekleyerek çırpmaya devam edin.Yuvarlak bir kalıba yağlı kağıt serin ve hazırladığımız hamuru içerisine dökün.170 derecelik fırında üzeri kızarıp içini çekinceye kadar pişirin.

Pandispanya piştikten sonra biraz soğumasını bekleyin.Yağlı kağıdı çıkarın ve enlemesine ortadan ikiye bölün.Alt kat için derin altı tümsek bir kabı streç filmle kaplayın.Alt katı içerisine tümsek olacak şekilde yerleştirin.İçerisine hazırladığımız kremayı dökün ve yayın.Dilerseniz farklı meyveler de kullanabilirsiniz.Fındık ,fıstık gibi yemişlerde kullanabilirsiniz Daha sonra kremanın üzerine üst katı kapatın Streç filmle üzerini kapatın ve buzdolabında zaman varsa bir gün bekletin zaman yoksa krema oturuncaya kadar bekletirseniz yeterli olur.Yaklaşık 1-2 saat yeterli olur.Daha sonra pastayı dolaptan çıkarın ve dikkatli bir şekilde pasta tabanının üzerine pastayı ters çevirin.Üzerini 1 bardak soğuk süt ile hazırladığımız krem şantiyle kaplıyoruz.Üzerine muzları yuvarlak dilimleyerek her tarafını kaplayacak şekilde yerleştiriyoruz.Son olarak üzerine muzlu jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp dikkatlice döküyoruz ve tekrar buzdolabına kaldırıyoruz.Dilimleyerek servis ediyoruz.
                                                          AFİYET OLSUN!!!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...