1

1

28 Kasım 2014 Cuma

TARÇINLI REVANİ


MALZEMELER

4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tarçın
Şerbeti için
3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
YAPILIŞI
Şerbeti için gereken malzemeleri bir tencereye koyun ve kaynatın.Kaynayıp şeker iyice eridikten sonra tencereyi ateşten alın.Şerbetimiz ılık olsun.Şerbet soğurken hamurunu hazırlayalım.Yumurta ve şekeri iyice köpürünceye kadar çırpın.İçerisine diğer malzemeleri ekleyerek çırpmaya devam edin.Hazırladığımız hamuru yuvarlak bir tepsiye dökerek 180 derecelik fırında pişirin.Biraz soğuduktan sonra ılık şerbeti üzerine dökün.Dilimleyerek servis edin.Tarçın revaniye ayrı bir aroma katıyor.Denemenizi tavsiye ederim.
AFİYET OLSUN!!!




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...