1

1

11 Kasım 2014 Salı

YUFKA DÜRÜM (VEJETERYAN)


MALZEMELER
Hamuru için
Un
Su
Tuz
Harcı için
1 adet kırmızı biber
2 adet yeşil biber
1 adet orta boy soğan
1 adet büyük boy patates
1 adet uzun patlıcan
Sıvı yağ
Tuz
(Dilerseniz mantar,mısır gibi malzemelerde ekleyebilirsiniz.)


YAPILIŞI
İlk olarak patatesleri küçük kareler şeklinde dilimliyoruz.Bir sote tavasına 1-2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ koyuyoruz.Yağ kızınca içerisine patatesleri atıp kızartıyoruz.Bu sırada patlıcan ve biberleri de küçük küçük dilimliyoruz.Patatesler kızarınca patlıcan ve biberleri içerisine atıyoruz.Malzemeler sotelendikten sonra soğanı halka halka dilimliyoruz ve tavanın içerisine atıyoruz.Bütün malzemeler piştikten sonra içerisine tuz atıyoruz.Harcı bir kenara koyup hamur için gerekli malzemeleri karıştırıp yoğuruyoruz.Yoğurduktan sonra cevizden biraz büyük bezeler yapıyoruz.Her bir bezeyi tabak büyüklüğünde açıyoruz ve tavada pişiriyoruz.
Pişen yufkaların birini alıyoruz.Bir kenarına hazırladığımız harçtan koyuyoruz ve rulo şeklinde sarıyoruz.Bütün yufkaları harç bitinceye kadar bu şekilde yapıyoruz.Yanında turşu,yoğurt ve rus salatasıyla servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN!!!












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...