1

1

10 Kasım 2014 Pazartesi

ÇATLAK POĞAÇA


MALZEMELER
250 gr. margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı sirke
1 yumurta(sarısı üzerine)
1 paket kabartma tozu
Alabildiğince un
1 çay kaşığı Tuz
İçi için
Peynir
Maydanoz
YAPILIŞI
İlk olarak margarini eritin. Bir yoğurma kabına koyun. İçerisine diğer malzemeleri ekleyerek karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayın.Kulak memesi yumuşaklığına gelinceye kadar un ekleyerek yoğurun. Sonra yoğurduğumuz hamurdan cevizden az büyük parçalar kopararak elinizde hafif açın ve içerisine hazırladığımız peynirli harçtan koyun ve uçlarını birleştirerek yuvarlayın.Bütün hamuru bu şekilde yapıp yağlı kağıt serilmiş  tepsiye dizdikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürün. Hamurların üzerini bıçakla artı yapacak şekilde çizin.Daha sonra fırında kızarıncaya kadar pişirin.
AFİYET OLSUN!!!







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...