1

1

28 Kasım 2014 Cuma

GÜNEŞ POĞAÇA

MALZEMELER
1,5 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı şeker
2 yumurta(birinin sarısı üzerine)
1 yemek kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
Arası için
3 yemek kaşığı margarin(tereyağı)
3 yemek kaşığı sıvı yağ
İçi için
Beyaz peynir(ufalanmış)









YAPILIŞI
Su ve sütü bir yoğurma kabında karıştırın.İçerisine mayayı ekleyin ve iyice karıştırarak eritin.Daha sonra diğer malzemeleri de ekleyerek iyice karıştırın.Unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.Mayalanması için ağzını kapatarak bir kenarda bekletin.Tereyağı ve sıvı yağı bir tavada birleştirip tereyağını eritin.Mayalandıktan sonra hamuru 5 bezeye ayırın.Bezelerden 2 si diğer 3 üne oranla biraz daha büyük olsun. Büyük bezeyi pişireceğiniz tepsi büyüklüğünde açın ve üzerine tereyağı+sıvı yağdan sürün.Üzerine ikinci bezeyi de aynı büyüklükte açarak kapatın ve tepsiye yerleştirin.Orta büyüklükte bir kaseye peynirli  harçtan koyun.Kaseyi açtığımız hamurun ortasına ters çevirmek suretiyle peynirli harcı tam ortaya yerleştirin.Kalan 3 bezeyi de tepsi büyüklüğünden biraz daha büyük açarak her bir bezenin arasını yağlıyoruz.En üstteki hamuru da koyduktan sonra Peynirli harcı bozmadan yavaşça üzerine yerleştiriyoruz.Kaseyi tekrar üzerine kapatın.(Keserken hamur kaymasın diye)Ortadan kenarlara doğru şeritler şeklinde dilimliyoruz.Her bir dilimi kendi etrafında döndürerek burgu yapıyoruz.Her bir dilimi bu  şekilde yapıyoruz.Son olarak üzerine yumurta sarısını sürerek 190 derecelik fırında pişirin.(Dilerseniz üzerine susam,çörek otu veya haşhaş ta dökebilirsiniz.)
                                                                   AFİYET OLSUN!!!








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...