1

1

27 Kasım 2014 Perşembe

POĞAÇA



MALZEMELER

2 yumurta (Birinin sarısı üzerine)
1 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı kuru maya
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı maden suyu
1 tatlı kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
YAPILIŞI
İlk olarak ılık süt,şeker ve mayayı bir yoğurma kabında birleştirin.Süt mutlaka ılık olmalı sıcak olursa maya pişer ve hamur mayalanmaz.İyice karıştırdıktan sonra içerisine diğer malzemeleri ekleyerek ele yapışmayacak yumuşak bir hamur yoğurun.Ağzını kapatarak mayalanması için bekletin.Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde 3 parça alın ve yuvarlayın.Bu 3 yuvarlağı tek tek biraz açın.İçerisine bir miktar peynir koyun ve rulo şeklinde sarın.(resimlerde gözüktüğü şekilde yapın.) Rulo şeklinde sarılan her bir hamuru elinizle yuvarlayarak uzatın.Üçünü de bu şekilde yaptıktan sonra İkisini birbirine paralel olacak şekilde ,birini de üzerlerine gelecek şekilde yerleştirin.Oluşan şeklin üç ucunu bir diğer üç ucunu da bir örün ve her iki ucu birleştirerek yuvarlak şeklinde yapın.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin ve üzerlerine yumurta sarısı sürün.190 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.

                                                                                                       
                                                   



                                                                           
                 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...