1

1

7 Kasım 2014 Cuma

KARAMELLİ YAŞ PASTA

MALZEMELER
Pandispanya için
4 yumurta
1 paket vanilya
1 su bardağı şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu
1-1/4 su bardağı un
Krema için
4 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
6 yemek kaşığı şeker
İç Malzemesi için
Muz
Damla çikolata





Üzeri için
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
Karamelli sos+süt


YAPILIŞI
Krema malzemelerini bir tencereye koyup karıştırın.Orta ateşte koyu kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişirin.Koyu kıvam aldıktan sonra bir kenarda soğumaya bırakalım.Arada sırada karıştırarak kabuk tutmasına engel olalım.
Pandispanyası için öncelikle yumurtaları ve şekeri iyice köpürünceye kadar çırpalım.Daha sonra içerisine diğer malzemeleri de ekleyerek çırpmaya devam edelim. Yuvarlak bir kek tart kalıbının altına yağlı kağıt serelim.(Tart kalıbını seçmemin nedeni üste gelen kısmın ortası alçak kenarları yüksek olunca içerisine sosu daha rahat ve kolayca dökebiliyorum.)Üzerine pandispanya hamurunu dökerek 170 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişirelim.Pişen pandispanyayı soğuduktan sonra enlemesine 2 parçaya bölelim.Alttaki kısmın üzerine hazırladığımız kremayı yayalım.Üzerine muz ve damla çikolatayı dilimleyerek yerleştirelim. Pandispanyanın diğer parçasını kremanın üzerine yerleştirelim.Üzeri için 1 bardak süt ile 1 paket krem şantiyi hazırlayarak pastayı kaplayalım.Üzerine karamelli sosu süt ile hazırlayalım.(Daha kıvamlı oluyor)Hazırladığımız sosu oda sıcaklığına gelinceye kadar kabuk tutmaması için arada sırada karıştıralım.Oda sıcaklığına geldiğinde pastamızın çukur olan orta kısmına dökelim ve pastamızı buzdolabına kaldıralım. gün buzdolabında beklerse pastamız asıl lezzetini bulacaktır.

 AFİYET OLSUN!!!




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KREPLİ SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay kaşığı ucu ile tuz un İç harcı için 1 adet orta boy patates Bezelye Havuç ...